Calamiteitenverlof

Een van de meest prachtige momenten van je leven

De geboorte van een zoon/dochter: voor veel mensen is dit één van de mooiste momenten van het leven! Tijdens de geboorte zul je er absoluut niet bij stilstaan: maar je krijgt vanaf dit moment te maken met een aantal nieuwe verzekeringstechnische zaken. Naast het zwangerschaps- en bevallingsverlof voor de moeder, heeft ook de vader (sinds 1 januari 2019) recht op vijf dagen verlof. Deze dagen mogen gespreid worden opgenomen, binnen vier weken na de bevalling. Dit verlof is gelijk aan het aantal contracturen per week. Het klinkt misschien wat vreemd, maar in verzekeringstermen wordt de geboortedag van je zoon/dochter aangemerkt als calamiteit. Dat betekent dat je deze dag officieel dus recht hebt op calamiteitenverlof. 

Kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen

De geboorte van je kind zul je zelf natuurlijk niet als calamiteit ervaren, ervan uitgaande dat de geboorte goed verloopt en dat ouders en kind het goed maken. Je denkt er misschien liever niet aan: maar naarmate de jaren verstrijken en het kind ouder wordt, kan het zomaar zijn dat er onverhoopt wel letterlijke calamiteiten op het pad van zoon/dochter komen. 

Tijdens het voetballen komt de tegenstander gevaarlijk in en voor je het weet zit je op de spoedeisende hulp met een nare enkelblessure. De tijd vliegt en voor je het weet heeft zoonlief zijn rijbewijs weten te bemachtigen. Een hele fijne mijlpaal! Een aantal maanden later rijdt hij met de auto naar school, kijkt even niet uit en plots: dag paaltje, hallo deuk in de nieuwe auto. Momenten die je hopelijk niet (vaak) hoeft mee te maken. 

Ook op latere leeftijd kan het gewoon doorgaan. Zoon-/dochterlief gaat scheiden, verliest zijn/haar baan, kan geen huis vinden, etc. Allemaal zaken waar je als ouder ook behoorlijk slecht van kunt slapen. Op dit soort momenten heb je misschien veel meer aan het calamiteitenverlof. Je weet wel het verlof dat je na de bevalling hebt mogen opnemen. Maar helaas, dan zijn die vier weken na de bevalling natuurlijk al lang verstreken. 

Verzekerd van geluk 

Niemand op deze wereld is verzekerd van geluk en ook verzekeringen bieden geen garantie op geluk. Verzekeringen bieden wél een stuk(je) zekerheid bij ingrijpende gebeurtenissen. Verzekeringen zijn ooit bedacht om zekerheid te bieden in geval van calamiteiten. Denk maar eens aan eventuele ziekenhuisrekeningen die worden betaald door je zorgverzekering. 

Verzekeringspolis

In geval van onverhoopte calamiteiten is het maar goed dat er een verzekering bestaat die zorgt voor financiële rust. Je hebt in zo’n geval namelijk wel wat anders aan je hoofd dan de eventuele financiële gevolgen! Alhoewel je er misschien niet vaak bij stilstaat, is het op dit soort momenten maar goed dat deze verzekeringen bestaan. 

Verzekerd zijn van geluk is uitgesloten. Maar verzekerd zijn van financiële rust behoort wél tot de opties!

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan.