Werken is ongezond?

Zitten is het nieuwe roken: die kreet heb je vast wel eens voorbij horen komen. Heb jij dus een zittend beroep dan is werken eigenlijk ongezond.

Gezond personeel = minder verzuim.

Als jij werkgever bent, en jouw personeel zit grote delen van de dag op de bureaustoel, dan draag je niet bepaald bij aan de gezondheid van je personeel. Maar jij bent toch niet verantwoordelijk voor de gezondheid van je personeel? Dat klopt, maar helaas komen de gevolgen wel op jouw bordje te liggen. Zeker in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt is een zieke werknemer niet zomaar even vervangen.

 

Ook verzekeraars zien het belang van gezonde werknemers in!

Als je nu bij jezelf denkt: ja daar zeg je me wat. Dat personeel van mij zit eigenlijk wel lange dagen stil. Dan kun je bijvoorbeeld proberen om je werknemers te stimuleren meer te bewegen. Maar hoe pak je zoiets aan? Een vraagstuk waar veel werkgevers mee worstelen. Gelukkig zijn er een aantal verzekeraars die hier handig op inspelen. Zo heeft a.s.r. bijvoorbeeld a.s.r. Vitality: een app waarmee je punten kunt verzamelen door te bewegen. Bij voldoende punten word je beloond. 

Een gezonde competitie

Zodra er voldoende werknemers meedoen met apps als a.s.r. Vitality, en het gaat leven onder je personeel dan kun je wel eens verrast worden! Zo ontstaat er een gezonde competitie en wordt er bijvoorbeeld gewandeld tussen de middag of werknemers komen met de fiets naar het werk. 

Puntensysteem

Werknemers kunnen zo punten opsparen en zo een steeds grotere beloning uitkiezen. Als er onder jouw personeel voldoende deelnemers zijn en zij bewegen voldoende, krijg je korting op de premie van je verzuimverzekering. Het mes snijdt dus aan twee kanten! Kijk maar eens op https://www.asr.nl/vitality/werkgever en kijk of het iets voor jou zou kunnen zijn. En heb je personeel, dat zich de hele dag al de benen onder het lijf uitrent, dan hoeven jouw werknemer helemaal niets extra’s te doen en kun jij gewoon profiteren van een korting op de premie. Van die bespaarde premie kun je dan weer iets leuks doen voor je personeel. Bijvoorbeeld een feestavond met bier en bitterballen of toch liever smoothies en een groentebuffet. Aan jou de keuze! 🙂

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan.