Verzekeringen bij bouwprojecten

Zorg dat je goed voorbereid bent 

Een grote voedselproductie machine installeren of zonnepanelen installeren op een woning, twee totaal verschillende specialistische werkzaamheden die wel iets gemeen hebben: er kan namelijk iets misgaan met potentieel grote financiële gevolgen. Maar hoe beperk je de risico’s van dit soort grote financiële gevolgen? We vertellen je er graag meer over! 

De risico’s van (grote) montageprojecten

Tijdens de montage, installatie of revisie van machines loop je als ondernemer verschillende risico’s. Zo kan er schade aan het werk zelf ontstaan of kun je aansprakelijk worden gehouden aan schade voor derden of aan schade van eigendommen van de opdrachtgever die tijdens deze werkzaamheden zijn ontstaan. Daarnaast worden de materialen of machines vaak getransporteerd van de werkplaats naar de plaats van bestemming. Tijdens dit soort trajecten kan zich zomaar eens een calamiteit voordoen. Om deze risico’s te beheersen zijn er verschillende oplossingen. 

 

Drie tips om zorgeloos te starten met jouw montageproject

  1. Zorg altijd dat je overeenkomt met de leveringsvoorwaarden bij de uitvoering van een opdracht. Wees er hierbij van bewust welke risico’s hieraan vastzitten. Mocht een transport plaatsvinden, dan zul je over dit transport duidelijke afspraken moeten maken. Denk hierbij aan de verdeling van risico’s tussen opdrachtnemer en opdrachtgever.
  2. Maak gebruik van een verzekering om overgebleven risico’s te verzekeren. Houd ook rekening met de inzet van derde partijen, zoals onderaannemers, installateurs en vervoerders maar ook met de door opdrachtgever ter beschikking gestelde materialen.
  3. Als je buiten de Europese Economische Ruimte werkzaamheden uitvoert en risico’s loopt, dan is de lokale wet- en regelgeving van belang om te bepalen of deze risico’s vanuit Nederland kunnen worden verzekerd of dat dit lokaal moet gebeuren. 

Wij adviseren je graag, zodat jij zorgeloos jouw volgende project kunt fixen! Neem contact op met één van onze specialisten. 

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan.