Update: Schade door Overstromingen Limburg

Update: Regeling Waterschade Limburg

Het zal je vast niet ontgaan zijn: de regeling voor de schade door het hoogwater in Limburg is bekend gemaakt. Eventuele schade, veroorzaakt door het hoogwater kan worden gemeld via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Maar welke schade kan er nu eigenlijk precies worden gemeld? Voor bedrijven wordt bijvoorbeeld de schade aan gebouwen en inventaris gedekt en ook eventuele schade aan dieren en gewassen wordt gedekt.  Maar de bedrijfsschade (schade die je oploopt door stilstand van het bedrijf) wordt in geen enkele situatie gedekt. 

Meer informatie over regeling tegemoetkoming schade vind je via de website van het RVO.

Hoe meld ik mijn schade?

Eventuele schade die je hebt opgelopen door het hoge water in Limburg kun je melden via de website van het RVO. Als ondernemer heb je minimaal een “eHerkenning 2+” of “eHerkenning 3” nodig (eH2+ of eH3). Indien je nog geen eHerkenning hebt, doe je er verstandig aan om deze zo snel mogelijk aan te vragen. Aanvragen kan via deze link (Particulieren kunnen inloggen via DigiD.)

Het melden van eventuele schade bij het RVO kan via de volgende link.

Wie stelt mijn schade nou eigenlijk vast?

Het RVO geeft aan hoe je de schade vast kunt stellen. Hierover zeggen ze het volgende: Je hoeft niet te wachten met het herstellen van de schade. Zorg wel voor bewijs van de schade met beeldmateriaal zoals foto’s en video’s. De schade moet goed te zien zijn op de beelden.”

Voor de meer omvangrijke schades zal het RVO een expert sturen. Die zal dan, aan de hand van jouw bewijsmateriaal, tot een schadevaststelling moeten komen. Aankomende week (week 34) zal er in Limburg een locatie worden opgetuigd van waaruit de schade experts van het RVO aan de slag zullen gaan. De experts kunnen alleen claims in behandeling nemen die bij het RVO gemeld zijn. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je jouw schade snel meldt bij het RVO. Doe dit liever vandaag nog dan morgen. 

Wil je nog meer weten hierover?

Heb je vragen over de regeling van de waterschade in Limburg of ben je op zoek naar eerlijk advies met betrekking tot andere vraagstukken? Neem dan gerust contact op! Stuur een mail naar marcel@welkombijhaa.nl, bel 06 36 59 57 31 of vul het contactformulier onderaan deze pagina in. Ik help je graag verder!

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan.