Registratieplicht landbouwvoertuigen

Kenteken voor je landbouwvoertuig, hoe werkt dat?

Sinds 1 januari 2021 zijn er nieuwe regels voor het rijden op de openbare weg met land- en bosbouwtrekkers. Het gaat hierbij om tractoren die een maximale constructiesnelheid hebben van 6 km/h of meer en op de openbare weg rijden.

Wel of geen registratieplicht?

Twijfel je of je landbouwvoertuig een registratieplicht heet? Dan kun je de keuzehulp van het RDW gebruiken: LIS (rdw.nl).

Hoe registreren?

Via een instructiefilmpje van het RDW wordt uitgelegd hoe je het landbouwvoertuig kunt registreren.

Wanneer registreren?

Geldt er een registratieplicht voor je landbouwvoertuig? Registreer je landbouwvoertuig dan vóór 31-12-2021. Registreer je daarna dan moet je het landbouwvoertuig eerst laten goedkeuren bij één van de keuringsstations van het RDW.

Hoe verder na de registratie?

Na de registratie ontvang je een kentekencard en daarmee kun je de kentekenplaat laten maken. Dit kan bij een erkende platenhandelaar. Die kun je vinden via deze link.

Kentekenplaat Registratieplicht landbouwvoertuigen HAA

Vragen?

Heb je hier nog vragen over? Kijk dan eens op de website van het RDW. Daar staan de meest gestelde vragen en antwoorden over de registratie- en kentekenplicht van landbouwvoertuigen.

Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen. Stuur een e-mail naar marcel@welkombijhaa.nl of bel naar 06- 36 59 57 31.
Wij wensen je succes met registreren!

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan.