Polisvoorwaarden

Ken jij jouw polisvoorwaarden? 

Als het op je bedrijfsverzekeringen aankomt, dan is het belangrijk dat je jouw polisvoorwaarden goed kent. Je wilt namelijk niet te veel betalen voor verzekeringen die je eigenlijk niet nodig hebt, maar zeker ook niet te weinig betalen en flink in de problemen komen wanneer je ze wél nodig hebt. Daarom delen we graag wat praktische tips over polisvoorwaarden.

1. Begrijp de dekking van je verzekering

De polisvoorwaarden zijn een soort van blauwdruk van de verzekering. Zorg dat je weet wat er in de polisvoorwaarden staat. We snappen dat je er niet op zit te wachten om deze volledig door te lezen. Daar is gelukkig een oplossing voor. Bij ieder verzekeringsproduct ontvang je namelijk een verzekeringskaart. Dat is een soort beknopte versie van de polisvoorwaarden. Neem in ieder geval deze verzekeringskaart door. Zorg dat je begrijpt wat de verzekeraar schrijft en laat je indien nodig adviseren door je adviseur. Zo weet je precies wat wel en niet wordt gedekt in geval van een claim en kom je niet onnodig voor vervelende verrassingen te staan!

2. Let op eventuele uitsluitingen 

Verzekeringen hebben soms uitsluitingen. Dit zijn situaties waarin de dekking niet geldt. Zorg ervoor dat je deze goed begrijpt, zodat je weet waar je aan toe bent. Lees eventuele uitsluitingen dus goed door!

3. Zorg dat je verzekering actueel is

Verandert er iets binnen je bedrijf? Ga je bijvoorbeeld andere werkzaamheden uitoefenen, grote investeringen doen of nieuw personeel aannemen? Geef dit dan tijdig door aan je tussenpersoon. In het periodiek onderhoudsgesprek komen dit soort veranderingen natuurlijk ook aan bod, maar wacht vooral niet met het doorgeven van wijzigingen. Dergelijke wijzigingen kunnen namelijk invloed hebben op je dekking en premie.

4. Bekijk of er behoefte is aan maatwerk

Over polisvoorwaarden kun je niet onderhandelen, die staan namelijk vast. Wat je in sommige gevallen wél kunt proberen is om met clausules af te wijken van de bestaande polisvoorwaarden. Samen met je tussenpersoon kun je bekijken of die behoefte er is en of hier mogelijkheden voor zijn.

Bij HAA staan we graag klaar om je te helpen met jouw verzekeringen. Samen zorgen we ervoor dat jouw polisvoorwaarden zo gunstig mogelijk zijn en dat je goed verzekerd bent tegen een zo gunstig mogelijke prijs. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan.