Een geweldige klantenservice

Even geduld alstublieft…

Je bent net van de schrik bekomen. Je zag de tegenpartij van links aan komen rijden maar de tegenpartij zag jou niet. Helaas is er naast blikschade ook sprake van licht letsel. Je vult samen het schadeformulier in. De tegenpartij geeft direct toe dat zij aansprakelijk is en dat haar verzekeraar alles met je zal regelen.  Jij stuurt het schadeformulier naar je tussenpersoon. Deze controleert of je alles hebt ingevuld en meldt de schade bij je verzekeraar. 

De tegenpartij is via internet verzekerd, scherpe premie en alles kan online, helemaal super! Je hebt waarschijnlijk snel je centen, net zo snel als Usain Bolt de 100 meter aflegt. “Not bad for insurance company” hoor je jezelf al zeggen. 

Het duurt wat langer dan je had verwacht en je informeert eens bij je tussenpersoon. Je vraagt of hij eens wil navragen hoever dat ze zijn met de vergoeding van je schade. Natuurlijk, dat wil ik wel voor je navragen. Kleine moeite, toch?

Even op de website zoeken naar een telefoonnummer, dat blijkt lastiger dan gedacht. Het telefoonnummer is goed verstopt onder de F.A.Q. Maar uiteindelijk komt het telefoonnummer dan toch in beeld en kan er gebeld gaan worden.

Na het keuzemenu te hebben doorlopen volgt er een telefonische wachtrij met een vrolijk deuntje op de achtergrond. Vervolgens een stem die meldt dat je ook via WhatsApp of via de online Chatfunctie contact op kan nemen. Na 14 minuten wachten raakt het geduld dan toch echt op en gaan we toch maar eens via de chatfunctie proberen.  

De startfunctie van de verzekeringsmaatschappij wordt opgestart. Dat levert het volgende gesprek op:

Verzekeringsmaatschappij
“Hi! Wat is je vraag? Om je straks te kunnen helpen, hebben wij alvast je postcode en geboortedatum nodig. Vertel ons ook je kenteken als je een vraag hebt over je autoverzekering”
Ik
“Ik neem contact op namens onze verzekerde ***. Kenteken uw verzekerde **** en schadedatum 12-10-2021. Ik ben benieuwd naar de status van de behandeling van de schade van onze verzekerde”.
Ik(na 10 minuten)
“Hallo?”
Verzekeringsmaatschappij
“Ik ben even aan het lezen en vind een dossier waarin mogelijk sprake is van letsel. Kan dit kloppen”.
Ik
“Dat klopt. Onze verzekerde heeft licht letsel opgelopen”.
Verzekeringsmaatschappij
“Oké. Ik kan je helaas niet helpen met het letseldossier. Ik wil je verzoeken om toch telefonisch contact op te nemen via ……”.

Met een lichte teleurstelling draai ik opnieuw het telefoonnummer van de verzekeringsmaatschappij. Ik doorloop het keuzemenu en kom weer in de wachtrij met het, inmiddels bekende, wachtdeuntje. Ik wacht….en wacht….en wacht….en ga ondertussen door met andere dossiers. Na 29 minuten en 34 seconden gebeurt er iets totaal onverwachts, ik krijg een mens aan de lijn!

Ik doe mijn verhaal. De medewerker hoort het geduldig aan en geeft door dat hij moet doorverbinden naar de afdeling letsel, “daar gaat u” zegt hij vriendelijk. Ik hoor opnieuw een wachtdeuntje. Dit keer geen vrolijk deuntje maar een treurige viool, mij alvast voorbereidend op wat komen gaat. Na 3 minuten en 49 seconden wachten krijg ik een medewerkster van de verzekeringsmaatschappij aan de telefoon. Ik doe opnieuw mijn verhaal en leg opnieuw uit waarvoor ik bel. 

 

Verzekeringsmaatschappij
“Dus u belt over het letsel van uw klant?”
Ik
“Nee, ik bel om te vragen hoe het staat met de vergoeding van de schade aan de auto van mijn klant.”
Verzekeringsmaatschappij
“Maar u belt nu met de afdeling letsel, wat heeft uw klant voor letsel en wat heeft hij dan voor schade?”
Ik
“De klant heeft gelukkig maar licht letsel opgelopen maar hij wil graag weten hoever jullie zijn met het afwikkelen van de schadeclaim van zijn auto. Kunt u mij dat vertellen?”
Verzekeringsmaatschappij
“Wij hebben geen claim van uw klant ontvangen. Kunt u de claim nog een keer sturen? U kunt dit sturen per mail onder vermelding van ons schadenummer, dan gaan we ernaar kijken. Onze verwerkingstijd op dit moment is 9 werkdagen. Wens ik u alvast een prettig weekend”.

Ik stuur nog een keer een e-mail naar de verzekeringsmaatschappij en plak de autoreply in het dossier. Dan zet ik een agenda op het dossier over 1,5 week.  Als ik dan nog niets gehoord heb maar weer even bellen, ik verheug me er nu al op!

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan.