Een paar euro besparen op de rechtsbijstandverzekering?

Je bent als ondernemer wellicht geneigd te denken dat je geen rechtsbijstandverzekering inclusief dekking voor geschillen met betrekking tot inkomen nodig hebt. Maar is dat wel zo?

In de praktijk blijkt dat er tal van situaties kunnen ontstaan waarin een rechtsbijstandverzekering inclusief dekking voor geschillen met betrekking tot inkomen voor ondernemers absoluut de moeite waard is. We zetten een paar belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje:

1. Geschillen met de AOV-verzekeraar
Zelfs met een AOV-verzekering ben je niet altijd gegarandeerd van een uitkering. Het kan gebeuren dat de verzekeraar je claim afwijst, om onduidelijke redenen of vanwege een verschil van mening over de polisvoorwaarden. In zo’n geval kan een rechtsbijstandverzekering je helpen om je recht op een uitkering te verdedigen.

2. Arbeidsrechtelijke geschillen met je partner of inwonende kinderen
Ook als je partner of je inwonende kinderen niet in jouw eigen bedrijf werken, loop je als ondernemer nog steeds het risico op juridische conflicten. Denk bijvoorbeeld aan een geschil met de werkgever van partner of kinderen over onterecht ontslag, onbetaald loon of een bedrijfsongeval. Een rechtsbijstandverzekering kan je in deze situaties bijstaan met juridisch advies en procederen.

3. Bezwaar tegen WMO-beschikkingen:
De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) biedt ondersteuning aan mensen met een beperking of chronische ziekte. Als je een WMO-beschikking ontvangt waar je het niet mee eens bent, kun je hiertegen bezwaar maken. De kosten van juridische bijstand bij zo’n bezwaarprocedure kunnen hoog oplopen. Met een rechtsbijstandverzekering inclusief dekking voor geschillen met betrekking tot inkomen, ben je hiervoor verzekerd.

De kosten van een rechtsbijstandverzekering inclusief dekking voor geschillen met betrekking tot inkomen voor ondernemers zijn relatief laag, zeker in verhouding tot de financiële gevolgen van een juridisch conflict. Maak dus een weloverwogen keuze en sluit de juiste verzekeringen af, zodat je jezelf optimaal kunt beschermen.

Wij helpen je graag met het vinden van de juiste rechtsbijstandverzekering voor jouw situatie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan.