De zwarte lijst

Een nieuwe autoverzekering

Stel, je bent niet meer gelukkig met je huidige autoverzekering en je gaat je op zoek naar andere opties die beter bij je passen. Je zegt je huidige autoverzekering op en zoekt een nieuwe verzekeraar via Independer. Je vergelijkt verschillende verzekeringen en je pakt de goedkoopste verzekeraar. Dat scheelt je een aardig bedrag per maand! De aanvraag is een fluitje van een cent en je bent weer verzekerd.  

Schade opgelopen in de afgelopen 5 jaar?

Na een tijdje word je gebeld door de nieuwe verzekeraar: ze geven aan jou niet te accepteren. Er wordt aangegeven dat je 4 jaar en 8 maanden geleden een autoschade hebt gehad. Bij de aanvraag moest je aangeven of je in de afgelopen 5 jaar een schade hebt gehad en jij dacht dat je deze langer dan 5 jaar geleden had opgelopen. Maar dat blijkt niet het geval. 

Aanvraag nieuwe autoverzekering geweigerd?

De schade staat gemeld in F.I.S.H. (Fraude Informatie Systeem Holland). In dit systeem worden alle schades die gemeld worden bij een verzekeraar vastgelegd. Het komt wel vaker voor dat iemand een schade vergeet. Zeker als dit geen spannende schade is geweest. In dit geval betrof het een oude schade van €1300. Normaal gesproken is dit geen reden om een verzekering te weigeren. 

Maar wat is er dan wel aan de hand? Je meldt je bij HAA! en wij gaan aan de slag met onderzoeken waarom je wordt geweigerd door de verzekeraar. De verzekeraar vertelt je namelijk wel dat er iets aan de hand is maar niet wát er precies aan de hand is. Het is dan (voor ons) wel duidelijk dat je blijkbaar in F.I.S.H. geregistreerd staat met een EVR melding. Een hoop vakjargon maar in gewoon Nederlands: er is hier meer aan de hand.  

Een fout bij de verzekeraar

Na goed doorvragen, komt de aap uit de mouw. Je hebt 2 jaar geleden het huis van je broer overgenomen. En laat jouw broer nu in het verleden een fikse schade hebben gehad, waarover hij gesteggel heeft gehad met de verzekeraar. Jouw broer staat dus op “de zwarte lijst”. Wat er precies aan de hand is geweest, dat is onbekend. Maar het staat volledig los van jou. 

De verzekeraar die jouw postcode, huisnummer en naam intoetst krijgt een rood kruis op zijn scherm. Een klein beetje extra moeite zou laten zien dat de voorletters en geboortedatum niet matchen. Maar er staat toch een rood kruis op het scherm en je aanvraag wordt geweigerd. Nadat dit misverstand uit de wereld is geholpen kun je toch gewoon je autoverzekering aanvragen. Probleem opgelost! Met enige (onnodige) moeite, dat dan weer wel. 

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan.